Ullastrell: 1er Debat independentista a 3, Anna Arqué, Ramona Vergés, i Marc Sanglas.


Debat a 3, interesantíssim. “Ullastrell decideix” convocava aquest proppassat dimecres 17 a les 3 formacions independentistes catalanes. Segons els organitzadors, l’objectiu d’aquesta iniciativa és el fet que cada formació es pugui presentar breument i tot seguit donar la veu al públic assistent, perquè tingui l’oportunitat de preguntar directament als representants de cada formació. Es tractava d’esbrinar les diferències, sense entrar en debats enfrontats. Per sort, va haver-hi una mica de tot...



Comença l’Anna Arqué, per Solidaritat Catalana, explicant com SI neix en un moment en què una forta realitat social, expressada en les consultes, en la manifestació del 10J, en la presentació de les successives ILP, tombades per tots els partits parlamentaris..., no trobaven el seu equivalent polític. La ciutadania era un clam, però la classe política callava.
En el torn de la Ramona Vergés, per Reagrupament, remarcà com Catalunya es troba en una situació de greu empobriment, i posà l’exemple de la situació de la sanitat catalana, que coneix de primera mà(remarcà que és metgessa), i com cada dia que passa es troba en una situació pitjor, advertint del perill que això comportava.
Finalment en Marc Sanglas, per Esquerra republicana, féu una defensa de la feina feta amb els socialistes, i que s’ha fet un esforç molt gran per “catalanitzar” en Montilla, assumí una pèrdua d’escons, però defensà enèrgicament els anys d’història i la llarga trajectòria d’ERC en la societat catalana, defensant que ells creuen més en una feina tranquila, d’anar convencent poc a poc aquells sectors de la població no tan afins a les tesis sobiranistes.
La iniciativa resultà molt fructífera, sobretot arrel del fort debat que s’originà entre l’Anna Arqué i en Marc Sanglas, aquest últim força tranquil al principi s’enfurismà molt en el moment que s’insinuà que ERC era un partit autonomista, desde el moment que entrava en el joc dels grups espanyols i autonomistes. De fet moltes intervencions del públic estaven en la línia de recriminar a ERC el seu pobre paper en el parlament aquest últims anys, tot i haver-li donat fins avui tot el suport. Una intervenció de les primeres files, dirigint-se al Marc, espetà:
-Avui t’he sentit dir 27 vegades la paraula “independència”!, més cops que en aquests últims 7 anys!

RESULTAT:
-Anna Arqué, EXCEL.LENT, molt enèrgica, amb arguments clars, contundent, aplaudida en varies ocasions.
La frase: “No entrarem al parlament per governar cap autonomia”.
(clica aquí per veure el vídeo)

-Ramona Vergés, BÉ, també enèrgica, però potser amb arguments una mica menys contundents.
La frase: “Estem en una situació d’urgència”

-Marc Sanglas, INSUFICIENT, constantment desviava el tema central, la sobirania nacional, aburrint al públic amb el llistat de feina feta en el terreny social, inmigració, i moltes més...
Acorralat i nerviós.
La frase:”No admeto que es titlli ERC de partit autonomista!!!”

Felicitem la iniciativa de “Ullastrell decideix”, aquest cop no tenim grans debats televisius, però aquest format, més petit i proper ha resultat un gran encert.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada