CALENDARI PACTAT d’AGRESSIONS o LA SORT d’ARTUR MAS.


Un cop Mas ha guanyat les eleccions, passats uns dies, estem assintint ara, a una sèrie d’esdeveniments amb un calendari milimètricament pautat i pactat.
L’ordre ha estat el següent:

28 de Novembre.
Eleccions al parlament de Catalunya.
Es sabia perfectament de molt abans que CiU tenia les eleccions guanyades, per evitar però ensurts, calia pendre algunes precaucions, hi havia certs esdeveniments programats que calia posposar-los fins com a mínim després del 28N.
Als convergents els hi feia falta una campanya tranquila, molt plana, sense polèmiques de fons...

18 de Desembre.
Inaguració AVE Madrid-València.
Aquest és un fet menor, però ens recorda als catalans quines són les prioritats de Madrid en infraestructures, i com tot i l’extensa xarxa d’alta velocitat espanyola, conectant per exemple Cuenca amb Albacete, o Segovia amb Valladolid, Barcelona no disposa encara d’una connexió amb Europa.

22 de Desembre al matí.
El tribunal suprem fa públiques 3 sentències en les que ordena a la Generalitat que garanteixi el castellà com a llengua vehicular a les escoles, i deixa clar que ha d’existir un “equilibri inexcusable” entre castellà i català.
Sense cap dubte aquest fet incrementa el sentiment independentista, i això abans d’aquestes ja passades eleccions s’haguès traduït en més vots independentistes.

22 de Desembre al vespre.
Artur Mas i Joaquim Nadal tanquen l’acord que permetrà a l’endemà, gràcies a l’abstenció del PSC, que Artur Mas sigui investit president.
Aquí Artur Mas torna a tenir moltíssima sort, perquè l’innocent Artur, no es podia imaginar el que a l’endemà estava a punt de succeir gràcies al seu nou soci...

23 de Desembre al matí.
Convergència i Socialistes firmen l’acord en el mateix parlament, just abans de l’investidura. La inimaginable “sociovergència” és un fet.

23 de Desembre al migdia.
Salta la notícia!, quasi simultàneament a la investidura d’Artur Mas amb el suport del PSC-PSOE, el consell de ministres del govern espanyol, encapçalat per José Luis Rodríguez Zapatero, acorda presentar un recurs al TC perquè examini la inconstitucionalitat de la llei de consultes catalana.


Sorprén que aquesta bateria brutal d’agressions a Catalunya no hagi fet perdre ni un vot a CiU, precissament perquè s’han donat en les dates precisses, en un calendari d’esdeveniments que ha estat molt favorable als interessos convergents, un calendari pautat i pactat, i permeteu-me afirmar que hi ha hagut premeditació, perquè o ha estat així o Artur Mas ha tingut una sort extraordinària...

Joan Poca.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada